Ambtenaren gaan flexwerken in Ermelo en Harderwijk

Zeewolde 4 januari 2018
Harderwijk, Ermelo en Zeewolde willen ambtenaren delen
Veel bezoek bij nieuwjaarsreceptie
Gemeenteambtenaren uit Zeewolde, Harderwijk en Ermelo gaan vaker bij elkaar werken. In het verbouwde gemeentehuis van Zeewolde zijn daarom flexplekken ingericht. Dat zei burgemeester Gerrit Jan Gorter donderdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak. 

Verbouwing gemeentehuizen
De gemeentehuizen van de drie plaatsen zijn recentelijk verbouwd of worden nu opgeknapt. Tijdens die verbouwingen is er voor de ambtenaren een tijdelijke werklocatie gezocht. Gemeenteambtenaren uit Zeewolde zaten daarom in Ermelo en nu werken ambtenaren uit Ermelo in het gemeentehuis van Zeewolde. De gemeenten gaan nu verder proberen bepaalde taken samen uit te voeren. 

Volgens Gorter gaat het onder meer om de afdelingen human resources, belastingen, juridische zaken en communicatie. Een ambtenaar heeft een vaste plek binnen één van deze gemeenten, maar kan uitgeleend worden aan een van de buurtgemeenten.

Meerzicht
''Er is een poule waarin zij gezamenlijk bepaalde dingen kunnen doen,'' zegt burgemeester Gorter. ''Op het moment dat er iets moet gebeuren dat voor alle drie de gemeenten goed is, dan kunnen ze van deze poule gebruik maken.'' 

De drie gemeenten waren eerder al begonnen aan een intensievere samenwerking. In het programma 'Meerzicht' werken de gemeenten al samen op het gebied van zorg, werk en jeugdhulp. Dit programma wordt dus uitgebreid.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer