Leefbaar Lelystad wil dat raadslid Bos zetel opgeeft

Lelystad 7 januari 2018
Leefbaar wil dat raadslid zetel afstaat
Tjakko Bos
Leefbaar Lelystad wil dat haar raadslid Tjakko Bos zijn zetel opgeeft. Dat laat fractievoorzitter Jack Schoone weten. Bos keerde na het zomerreces van 2017 niet meer terug in de raad vanwege persoonlijke omstandigheden. En de fractie vraagt zich af of hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn rentree zal maken. "Wij missen al ruim een half jaar een zetel die we hard nodig hebben,'' aldus Schoone.

Slechte zaak
Hij doelt op de komende raadsvergaderingen waarin over diverse dossiers nog gestemd gaat worden. "In theorie hebben wij vijf zetels, maar we zitten altijd met z'n vieren. Dat is voor ons als oppositiepartij een slechte zaak. En we missen structureel een raadslid, terwijl er voldoende werk is. Zeker met de verkiezingen op komst. Ik heb diverse keren via de mail gevraagd of hij de eer aan zichzelf wil houden, maar ik kan verder niets doen. Bos is als raadslid immers gekozen op persoonlijke titel,'' zegt Schoone.

Zaal en Wijngaard
Leefbaar-raadslid Hans Zaal keert na een periode van afwezigheid wegens ziekte dit jaar weer terug in de raad. Hij werd de afgelopen maanden vervangen door Michael Wijngaard. Schoone zou graag zien dat Wijngaard de zetel van Bos zou overnemen, zodat de fractie de laatste maanden op volle oorlogssterkte kan opereren.

Moeizame communicatie
De fractievoorzitter van Leefbaar Lelystad zegt niet meer te weten dan dat Bos door ziekte en mantelzorgtaken zijn raadswerk niet heeft kunnen doen. Communicatie verloopt moeizaam, omdat Bos volgens Schoone niet op mails en telefoontjes reageert. Tjakko Bos debuteerde vier jaar geleden als fractievoorzitter van de Partij voor Lelystad, met drie zetels toen de grootste nieuwkomer in de raad. In december 2015 sloot de PvL zich aan bij Leefbaar en werd Bos raadslid.

Raadsperiode afmaken
Tjakko Bos laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten dat hij vanwege ziekte is uitgeschakeld, hard aan zijn herstel werkt en de ambitie heeft om zo spoedig mogelijk voor de verkiezingen in maart weer als raadslid aan de slag te gaan. Zodat hij zijn raadsperiode netjes kan afmaken. Bos neemt daarna afscheid van de lokale politiek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer