Oplossing voor overvolle bussen in ochtendspits

Almere 10 januari 2018
Er gaan extra bussen rijden tijdens de ochtendspits in Almere. Het gaat om het traject tussen Station Parkwijk en Station Almere Poort, met een extra stop op Gooisekant.

Volgens vervoerder Keolis waren de regiolijnen 322 en 323 de afgelopen maand vaak overvol in de ochtend. Keolis heeft het busvervoer in de stad per 10 december overgenomen en had zich gebaseerd op cijfers van de aanbesteding. “In de huidige situatie blijkt echter, dat er meer reizigers gebruik maken van deze lijnen. Tevens hebben wij het idee dat reizigers het alternatieve traject naar Poort, via lijn M4 nog niet hebben gevonden. Daarom bieden wij de komende maanden een oplossing met extra ritten tijdens de ochtendspits.“ Aldus woordvoerder Hanneke Ruiter van Keolis.

De extra ritten worden gereden met blauwe allGo stadsbussen en rijden onder de titel “Almere Poort versterkingsrit”. Ze zijn niet zichtbaar in de reisinformatie of op de dienstregeling. De bussen rijden enkele minuten voorafgaand aan de reguliere rit. De extra bussen rijden in ieder geval tot half april, daarna wordt gekeken hoe het gaat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer