Advocaat wraakt rechtbank in zaak poging tot moord

Lelystad 10 januari 2018
De rechtbank is 'gewraakt' door de advocaat van de verdachte
De extra beveiligde rechtbank in Amsterdam is gewraakt in de zaak rond een poging tot moord in Lelystad. De advocaat van de verdachte vindt de rechtbank vooringenomen.

In februari vorig jaar werd een vrouw (19) door haar broer (26) bij het station in Lelystad beschoten en onder water geduwd. Ze raakte zwaargewond. Woensdag zijn tijdens de rechtszaak beelden van het incident getoond. Hierop was te zien hoe de verdachte het hoofd van zijn zus onder water houdt. Ook bedreigde de verdachte de vriend van zijn zus.

Eerder gingen de verdachte en zijn vader ook al verhaal halen bij de vriend van zijn zus. Daarbij werd ook geschoten. Het OM denkt dat er sprake kan zijn van eerwraak. 

Met hoofd tegen muur bonken
Het feit dat verdachte op het politiebureau met zijn hoofd tegen de muur bonkte, toen hij hoorde dat zijn zus nog leefde, riep bij de voorzitter van de rechtbank de vraag op of hij het jammer vond dat ze nog in leven was. Dat vond de advocaat van de verdachte vooringenomen, omdat dat mogelijk op voorbedachte rade zou kunnen duiden.
De verdachte heeft de feiten die hem ten laste zijn gelegd bekend. De juridische vraag wordt nu of dat allemaal met voorbedachte rade is gebeurd en of er sprake is van poging tot moord.

Wrakingskamer
Een wrakingskamer gaat het verzoek van de advocaat behandelen en beslist of deze rechtbank de zaak verder mag behandelen. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt. Voorlopig is de zaak geschorst.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer