16.000 voorwerpen uit Paleis het Loo naar Lelystad

LELYSTAD • Vr 12 januari 2018 | 10:57 • Vrijdag 12 januari 2018 | 10:57
In een depot in Lelystad worden 16.000 voorwerpen opgeslagen uit de collectie van Paleis het Loo in Apeldoorn. Het museum heeft afgelopen maandag voor drie jaar de deuren gesloten wegens een grote verbouwing. 

Meubels
De objecten die in Lelystad worden opgeslagen, maken deel uit van de depotcollectie van Paleis Het Loo en zijn zeer gevarieerd, aldus een voorlichter van het museumpaleis. Het gaat vooral om meubilair, zoals kasten, tafels, stoelen en spiegels. En worden geen schilderijen, tekeningen, prenten of kleding ondergebracht.

Collectie Centrum Nederland
De collectie blijft daar tot aan de opening van het nieuwe depot, het Collectie Centrum Nederland, in Amersfoort. Dat is een samenwerking van het Rijksmuseum, Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het vervangt de bestaande depots van alle betrokken partijen die nu nog allemaal verspreid door Nederland zitten. Het is de bedoeling dat het Collectie Centrum Nederland in 2020 open gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel