Fackeldey: "2017 topjaar, 40 hectare bedrijfsgrond verkocht"

Lelystad 13 januari 2018
Tanis Food Tec wint trofee
Toms Creek krijgt award
Vliegtuigjes als steun voor snelle opening grotere luchthaven
Het gaat goed met de verkoop van bedrijfsgrond in de gemeente Lelystad. Tijdens het nieuwjaarsgala van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) noemde wethouder Jop Fackeldey 2017 een 'topjaar'. Er werd bijna 40 hectare bedrijfsgrond verkocht.

Het Spaanse modeconcern Inditex, dat een groot distributiecentrum op bedrijventerrein Larserpoort bouwt, nam 35 hectare voor zijn rekening. Andere bedrijven in Lelystad breidden uit en ook op industrieterrein Oostervaart werd grond verkocht.

De wethouder verwacht dat die lijn ook dit jaar doorgetrokken wordt. Volgens de gemeente is al bijna 12 hectare grond gereserveerd. Volgens Fackeldey ligt dat aan de uitbreiding van Lelystad Airport, de verbeterde bereikbaarheid en de overslaghaven Flevokust. 

BKL Trofee
Tijdens het gala van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) werd Tanis Food Tec uitgeroepen tot winnaar van de Trofee. Het bedrijf maakt machines voor andere bedrijven om voedsel te produceren. De jury heeft na lang beraad voor de onderneming gekozen. Toms Creek is door de leden van de BKL gekozen tot winnaar van de Award van dit jaar. Dit is een vispark aan de Uilenweg waar tegen betaling gevist kan worden in één van de vijvers. 

Tom Bremer van Toms Creek had niet verwacht dat hij de Award zou winnen. "Het is erg mooi om te zien dat we als relatief jong en klein bedrijf toch zo gewaardeerd worden door de leden," laat Bremer weten. Ook de twee heren van Tanis Food Tec hadden niet verwacht de Trofee mee naar huis te nemen. 

Lelystad Airport
Tijdens de avond in het Agora theater maakte voorzitter van de BKL, Dirk Jan Verdoorn, ook nog een statement. In zijn toespraak had hij het veel over de uitbreiding van Lelystad Airport en het belang dat die in april 2019 opengaat. Daarnaast vroeg hij alle 800 aanwezigen een papieren vliegtuigje te vouwen en dat richting het podium te gooien. Op die manier wil de Bedrijfskring laten zien dat zij achter de opening in 2019 staat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer