Aeres VMBO Emmeloord wint wedstrijd beste hoveniers

LELYSTAD • Do 18 januari 2018 | 14:25 • Donderdag 18 januari 2018 | 14:25
Het team van Aeres VMBO Emmeloord heeft de provinciale vakwedstrijd voor hoveniers gewonnen. De leerlingen versloegen daarmee de concurrenten van Aeres VMBO Almere op het gebied van aanleg en onderhoud van de tuin.

In het provinciale kampioenschap Skills Talents nemen laatstejaars vmbo'ers het tegen elkaar op. Er wordt gestreden in teams van drie leerlingen waarbij de jury let op vakkennis en samenwerking.

Nationale finale
Door de overwinning zullen de leerlingen van Aeres VMBO Emmeloord Flevoland vertegenwoordigen tijdens de nationale finale op 15 maart in de IJsselhallen in Zwolle.

De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting WorldSkills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Doel is om vmbo-talent te stimuleren een vervolgopleiding in het mbo te kiezen. De helft van de leerlingen gaat na het vmbo-diploma gelijk aan het werk zonder door te studeren.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel