Provincie wil 4,5 mln extra investeren in mobiliteit

LELYSTAD • Vr 19 januari 2018 | 10:26 • Vrijdag 19 januari 2018 | 10:26
Het provinciebestuur van Flevoland wil de komende drie jaar 4,5 miljoen euro extra investeren in het Programma Mobiliteit en Ruimte. Meest in het oog springende uitgave is de twee miljoen euro voor een regionaal fietsnetwerk en een snelfietsroute Amsterdam-Almere-Lelystad. Het laatste initiatief heeft te maken met de ontwikkeling van het vliegveld.

Zelfrijdende voertuigen
Gedeputeerde Staten ondersteunt het initiatief voor een testcentrum voor zelfrijdende voertuigen en wil 800.000 euro uittrekken om de Larserweg en de verbindingsweg voor dat doel geschikt te maken. Ook wil men 600.000 euro vrijmaken om landschappelijke versnippering van flora en fauna te voorkomen.

Bushaltes toegankelijker
Een half miljoen zou moeten gaan naar verbetering van de toegankelijkheid van bushaltes in het openbaar vervoer. In de visie van de bestuurders moet drie ton worden uitgetrokken om bij ingrepen in de infrastructuur de ruimtelijke kwaliteit van het landschap zoveel mogelijk intact te laten. Om de aantrekkelijkheid en economische waarde van de vaarwegen te verhogen, maakt GS 200.000 euro vrij.

Inspraakronde
Het programma is een uitwerking van tien doelen uit de zogeheten Mobiliteitsvisie 2016. Na een inspraakronde waar de Fietsersbond, Flevolandse gemeenten, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam-Almere gebruik van hebben gemaakt.

Provinciale Staten beslist 21 februari over de plannen van gedeputeerde verkeer en vervoer, Jaap Lodders (VVD).
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel