Tweede gewonde bij storm in centrum

Almere 19 januari 2018
Tijdens de storm is donderdag in Almere nog een tweede gewonde gevallen. Het gaat om een vrouw die bij het gebouw van Hogeschool Windesheim werd geraakt door een aluminium plaat. Donderdag werd al bekend dat door een vallende glasplaat bij het station iemand gewond raakte.

Volgens een woordvoerder van Windesheim was de plaat losgeraakt van de dakrand en naar beneden gevallen. De vrouw is door omstanders naar de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis aan de overkant van de straat gebracht.

Windesheim wil niet ingaan op de ernst van de verwondingen van de vrouw. Maar omdat de gevallen plaat zo'n 2 bij 1 meter meet, heeft de vrouw volgens de woordvoerder van de hogeschool wel veel geluk gehad. De school heeft vandaag nog contact gehad met het slachtoffer en haar familie.

Na het ongeluk hebben medewerkers van Windesheim op het dak gekeken of er meer platen los zaten. Dat bleek niet het geval te zijn. De Duitse eigenaar van het Windesheim gebouw gaat binnenkort de dakrand herstellen en kijken of er meer maatregelen nodig zijn.

Tijdens de storm raakte donderdag elders in het stadshart van Almere een persoon gewond door een vallende glasplaat. Delen van het centrum werden om veiligheidsredenen tijdelijk afgesloten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer