Meeste treinstoringen op station Almere Centrum

FLEVOLAND • Vr 19 januari 2018 | 14:36 • Vrijdag 19 januari 2018 | 14:36
Treinreizigers op Almere Centrum hadden het afgelopen jaar te maken met de meeste storingen in Flevoland. In totaal waren er tachtig storingen. Dat blijkt uit onderzoek van LocalFocus op basis van gegevens van de website rijdendetreinen.nl

Volgens het onderzoek duurden de 80 storingen bij elkaar opgeteld 196 uur, dat zijn acht volle dagen. Reizigers op Almere Centrum kregen het vaakst te maken met een defecte trein (29 keer).

Dronten
Reizigers op station Dronten kregen te maken met het minste aantal storingen. In totaal werden er het afgelopen jaar 16 gemeld. De doorsnee storing in Dronten duurde 121 minuten, dat is wel langer dan elk ander station in de provincie. De doorsnee storing in Almere Oostvaarders duurde met 94 minuten het kortst. 



Landelijke cijfers
Volgens het onderzoek van LocalFocus waren het afgelopen jaar landelijk 4202 verstoringen op het spoor. Dat zijn er gemiddeld elf per dag. Reizigers op Rotterdam Centraal kregen het vaakst te maken met storingen: 581 keer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel