Dorpsbelangen niet blij met weggehaalde pinautomaat

SWIFTERBANT • Vr 19 januari 2018 | 22:16 • Vrijdag 19 januari 2018 | 22:16
Dorpsbelangen Swifterbant is niet blij met het weghalen van de pinautomaat bij de Rabobank in het dorp. De bank heeft de automaat onlangs om veiligheidsredenen verwijderd. 

Begin januari was er een incident in Swifterbant, waarbij het vermoeden bestond dat iemand een overval op een geldtransport zou plegen. Volgens DeDrontenaar vermoedt bestuurslid Petra Indrisie van Dorpsbelangen dat het weghalen van de pinautomaat hiermee te maken heeft. De Rabobank stuurde Dorpsbelangen Swifterbant een email met de motivatie achter het besluit, maar noemt het incident niet.

Nog maar één pinautomaat
De enige pinautomaat in het dorp is die van de ING die in de Albert Heijn-supermarkt staat. Dat betekent dat buiten openingsuren van de supermarkt er niet gepind kan worden in Swifterbant. De Rabobank betreurt dat en schrijft dat er met ABN Amro, ING en Geldservice Nederland aan een plan wordt gewerkt om de geldautomaten in Nederland onder te brengen bij een gezamenlijke partner. "In afwachting van deze ontwikkelingen is besloten deze geldautomaat op dit moment niet aan te passen aan de benodigde veiligheidseisen. Uitgangspunt is om contant geld toegankelijk, beschikbaar, veilig en betaalbaar te houden in tijden van afnemend gebruik en toenemend geweld tegen geldautomaten."

Niet passief afwachten
Dorpsbelangen heeft inmiddels behoorlijk wat reacties uit het dorp ontvangen: "Mensen zijn er natuurlijk niet blij mee." Petra Indriesie kondigt aan dat Dorsbelangen de vinger aan de pols houdt: "We hopen uiteraard dat de pinautomaat terugkomt. Maar we gaan zeker niet passief afwachten tot de Rabobank actie onderneemt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel