"Bij reparatie gasleiding ook overige leidingen controleren"

ALMERE • Do 25 januari 2018 | 8:57 • Donderdag 25 januari 2018 | 8:57
Als een straat toch open ligt voor het vervangen van de gasleiding, dan moeten ook meteen de overige kabels en leidingen worden gecontroleerd. Dat vindt de PvdA in Almere.  

Op verzoek van de partij bespreekt de raad donderdagavond de verzakkingen in de stad. Dit naar aanleiding van problemen met gasleidingen in de Regenboogbuurt in Almere Buiten. In de Pigmenthof verzakte een hoofdleiding zo erg, dat er veel spanning op de aansluiting in een woning kwam te staan. Hierdoor ontstond in de meterkast van die woning een klein gaslek.

Om te voorkomen dat dit vaker gebeurt, wordt de hoofdgasleiding in de bewuste straat nu gestabiliseerd. De aansluitingen naar de woningen zijn flexibel gemaakt, om verdere verzakkingen de komende jaren op te vangen.

Mochten er elders in de stad ook dergelijke reparaties nodig zijn, dan moet ook direct gekeken worden naar de riolering, de waterleiding, elektriciteit en telefoon, meent de PvdA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel