Gangmaker moet de kroeg eerder vol krijgen

Almere 28 januari 2018
In Almere doen twee kroegen mee
Café Men at Work merkt duidelijk verschil
Een avondje stappen op zaterdagavond begint vaak pas ver na middernacht. Kroegbazen zien dat het steeds later druk wordt, en daar willen ze verandering in brengen. In Almere doen daarom twee kroegen mee aan het initiatief van de gangmaker. 

De gangmaker is samen met vrienden uiterlijk om 23.30 uur in de kroeg en krijgt dan het eerste rondje gratis. De gedachte is dat anderen die in de stad uitgaan, sneller het café binnenlopen.

Een volle kroeg trekt meer volk
Gerry Otten, eigenaar van café Men at Work, had al jaren een soortgelijk idee. "Ik liep al een hele tijd met het idee om elke zaterdagavond 100 acteurs in te huren, zodat de kroeg vol zit en daarom anderen ook sneller binnenkomen," vertelt hij. "Dus toen ik van dit initiatief hoorde, wilde ik maar al te graag meedoen!"

Dit weekend maakt de kroeg van Otten voor de vierde keer gebruik van gangmakers. Hij ziet dat het goed werkt. "Om kwart over elf staat het gewoon al vol. Dat was vorig jaar rond deze tijd wel anders!" Otten hoopt dan ook dat de gangmaker effectief blijft. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer