Songteksten Henk Kruit digitaal te vinden

ALMERE • Zo 28 januari 2018 | 16:08 • Zondag 28 januari 2018 | 16:08
De songteksten van de markante Almeerder Henk Kruit zijn vanaf maandag voor iedereen online terug te vinden in het Stadsarchief. Kruit woonde sinds 1977 in Almere en werd ook wel de stadstroubadour genoemd. 

Hij schreef talloze liedjes en daarnaast was hij de oprichter van het Almere Cabaret. De teksten van zijn liedjes zijn allemaal bewaard gebleven. Nu zijn ze gedigitaliseerd en door de familie van Kruit geschonken.

Bonifatiusspeld voor bijzondere verdiensten
Henk Kruit was in het dagelijks leven verslaggever bij de krant Telegraaf/Almare. Hij overleed na een kort ziekbed in juni 2003 op 56-jarige leeftijd. Drie weken ervoor kreeg Kruit een hartaanval tijdens een optreden in Grand cafe De Villa in Almere Haven. Eerder dat jaar kreeg hij nog de gemeentelijke Bonifatiusspeld voor zijn inzet als journalist en wegens bijzondere verdiensten op cultureel, sociaal en maatschappelijk terrein voor de Almeerse samenleving. 

In 2002 besteedde Omroep Flevoland in het programma Binnen de Dijken aandacht aan de artiest Henk Kruit.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel