Dug-out van voetbalclub opnieuw beklad met graffiti

CREIL • Ma 29 januari 2018 | 12:41 • Maandag 29 januari 2018 | 12:41
De politie stelt een onderzoek in naar een nieuwe bekladding van een dug-out bij het hoofdveld van Sportclub Creil. Op de plastic ramen van de reservebank van het hoofdveld is met een spuitbus een grote graffiti-tag gezet. Vorig jaar gebeurde dat ook al eens.

Voorzitter Jan Boonen denkt dat de vandaal ditmaal kort voor het weekend heeft toegeslagen. Hij is erg teleurgesteld over de vernieling. "Als je met zo'n kleine ploeg mensen zo veel energie in de vereniging steekt en probeert om er hier iets moois van te maken, is dit natuurlijk enorm zuur."

De ramen van de dug-out zijn van polycarbonaat, een soort plexiglas. Volgens Boonen is dat materiaal erg moeilijk weer schoon te krijgen. "We hebben toevallig laatst geprobeerd om een stukje van de vorige graffiti te verwijderen. Dat viel enorm tegen. En nu heeft die dader er gewoon nog eentje overheen gezet.

Boonen gelooft niet dat de dader het speciaal op Sportclub Creil heeft voorzien. "Van de politie begrijp ik dat de graffiti-handtekening ook op andere plaatsen in de polder is aangetroffen."

De voorzitter weet nog niet hoe de club het gaat oplossen. "Schoonmaken of vervangen, dat weet ik nog niet. Hoe groot de schade is, dat kan ik ook nog niet zeggen." De politie roept getuigen van de vernieling op om zich te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel