Dit plan voor de nieuwe schoolcampus haalde het niet

LELYSTAD • Ma 29 januari 2018 | 13:56 • Maandag 29 januari 2018 | 13:56
Een groene en waterrijke schoolcampus met vier vrijstaande en herkenbare gebouwen. Zo zag Ector Hoogstad Architecten de nieuwe middelbare schoolcampus van Lelystad voor zich. Het ontwerp is het niet geworden, maar de architecten brengen hun visie toch naar buiten. 

Campus
De gebouwen zouden grenzen aan een boulevard. Een plek waar leerlingen gezamenlijke activiteiten kunnen ondernemen, zoals tentoonstellingen bekijken in een paviljoen of optreden in het openluchttheater. 

Er zou in de afgewezen plannen één gebouw komen voor vmbo-leerlingen en één voor havo- en vwo-leerlingen. De twee andere gebouwen waren bedoeld voor cultuur en sport.

Prijsvraag
Het project van Ector Hoogstad Architecten was samen met het plan van architect Dirk Jan Postel in de race voor de opdracht van de gemeente voor het ontwikkelen van de nieuwe schoolcampus. Daar worden drie bestaande middelbare scholen van Lelystad samengevoegd. Het gaat om de SGL, Arcus en Rietlanden. Als locatie is gekozen voor het open veld achter de huidige Rietlanden.

Begin deze maand viel de keus op een plan met zeven gebouwen in cirkelvorm waaronder een cultuurgebouw met auditorium. 

Het is de bedoeling dat de nieuwe schoolcampus in augustus 2020 in gebruik wordt genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel