Beatrix-fan stuurt elk jaar een zelfgemaakt cadeau

ALMERE • Di 30 januari 2018 | 20:24 • Dinsdag 30 januari 2018 | 20:24
De 80e verjaardag van prinses Beatrix woensdag is voor Sahita Nazier uit Almere een feestelijke dag. De Almeerse is een groot fan van de leden van het Koninklijk Huis, in het bijzonder van Beatrix. Nazier is kunstenares en maakt vrijwel ieder jaar een cadeau voor de prinses. Dit jaar verstuurde ze een zelfgemaakt boompje van kraaltjes naar paleis Noordeinde. Er zitten hartjes en sterretjes in verwerkt. "Ik hou van haar. Ze is een ster onder de sterren", zo stelt de Almeerse.

Beatrix geeft troost
Nazier schilderde in het verleden vooral portretten van de toenmalige koningin. Tien jaar geleden hield ze ter ere van de 70e verjaardag van Beatrix een expositie in het stadhuis. Een aantal daarvan hangt bij haar in de huiskamer. De Almeerse is dan ook een groot bewonderaar: "Ten eerste is ze koningin geweest. Maar ze is ook een gewoon mens. Ze heeft veel meegemaakt in haar persoonlijk leven. En dat geeft troost als je zelf verdriet hebt. Dan weet je dat je niet alleen bent."

De liefde voor het Koninklijk Huis begon in Suriname
De Almeerse zag de prinses voor het eerst toen zij nog in Suriname woonde. Toen Beatrix met haar familie het kindertehuis Leliendaal bezocht, mocht Nazier haar aan de kant van de weg met andere klasgenootjes met een vlaggetje toewuiven. Later zag Nazier Beatrix ook tijdens andere bezoeken in Nederland, maar van een heuse ontmoeting is het nog niet gekomen. 

Van harte gefeliciteerd
De Almeerse voelt zich vereerd dat ze via Omroep Flevoland Beatrix een mooie verjaardag kan wensen. "Dat doe ik dan namens alle inwoners van heel Flevoland. Ik wil haar feliciteren en Gods zegen toewensen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel