Tempo besluit stadshart verdeelt gemeenteraad

LELYSTAD • Wo 31 januari 2018 | 9:59 • Woensdag 31 januari 2018 | 9:59

De gemeenteraad van Lelystad is verdeeld over de vraag of er nog voor de verkiezingen een besluit moet worden genomen over een reeks plannen voor het stadshart.

Het gaat om plannen voor onder meer het Theaterkwartier aan de noordzijde van het centrum, nieuwe bestrating en groen in de Promesse en herinrichting van het parkeerterrein rond de Albert Heijn-supermarkt.

'Niet op lange baan'
Volgens VVD-wethouder Janneke Sparreboom is het belangrijk dat de gemeenteraad de plannen niet op de lange baan schuift. Anders bestaat het risico dat geïnteresseerde marktpartijen en projectontwikkelaars weer afhaken. Zo verwacht de gemeente binnen een halfjaar een definitief besluit over een nieuwe bioscoop naast het Agora Theater.

Collegepartijen Inwonerspartij, VVD en PvdA zijn het eens met de wethouder dat er haast is geboden. Zij vinden dat de gemeenteraad op 13 maart in de laatste vergadering voor de verkiezingen best een besluit kan nemen.

'Meer tijd nodig'
Collegepartij ChristenUnie en oppositiepartijen GroenLinks en D66 willen meer tijd om over de plannen te praten en mogelijke wijzigingen voor te stellen. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Sjaak Kruis is er nog niets duidelijk over de bioscoop, de nieuwe locatie voor poppodium Underground of het oorlogsmonument.

De agendacommissie van de gemeenteraad moet nu beslissen wat er gaat gebeuren. Mogelijk wordt er volgende maand een extra vergadering ingelast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel