Gedetineerden aan de slag bij SV Lelystad'67

LELYSTAD • Wo 31 januari 2018 | 16:25 • Woensdag 31 januari 2018 | 16:25
De gevangenis in Lelystad en voetbalclub SV Lelystad'67 slaan de handen ineen. Gedetineerden kunnen binnenkort bij de voetbalclub werkervaring opdoen. Komende zaterdag tekenen de gevangenis en de voetbalclub een overeenkomst hiervoor. 

Toekomst 
Het idee achter de samenwerking is dat sport verbindt en verbroedert. Door bij de voetbalclub dagbesteding of vrijwilligerswerk te doen, krijgen de gedetineerden een steuntje in de rug. Ze kunnen meedoen in de samenleving en is de wens dat ze in de toekomst niet weer de fout in gaan.

Tweede kans
Daarnaast krijgen deelnemers die goed functioneren een betaalde baan via SV Lelystad '67. Die gaat daarvoor op zoek binnen het eigen netwerk. Voorzitter Paul Dingjan: "SV Lelystad bestaat al 50 jaar, heeft meer dan 1000 leden en heeft in de regio een groot sociaal en maatschappelijk belang. Samen verbinden en boeien is ons motto en daar sluit dit convenant goed bij aan. Ieder mens verdient een tweede kans in de maatschappij en ik ben ervan overtuigd dat wij dit kunnen realiseren door deze samenwerking te bewerkstelligen." 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel