Cao-overleg openbaar vervoer vast; mogelijk nieuwe acties

ALMERE • Wo 31 januari 2018 | 18:45 • Woensdag 31 januari 2018 | 18:45
Het overleg over een nieuwe cao voor medewerkers van vervoersbedrijven Keolis en Arriva is vastgelopen. Dat zegt vakbond CNV. Volgens de bond is het vastlopen te wijten aan de werkgevers. CNV vindt dat er te weinig wordt geboden. De werkgevers hebben tot het einde van de week om meer te bieden. Doen ze dat niet, dan sluit de vakbond nieuwe acties in het openbaar vervoer niet uit.

Op 4 januari legden werknemers van vervoersmaatschappijen massaal het werk neer. In Almere en Lelystad reden enige tijd geen stadsbussen van Keolis en Arriva. 

Onderhandelingen opgeschort
De bond heeft voorlopig de onderhandelingen voor onbepaalde tijd opgeschort, na vijf onderhandelingsronden zonder resultaat. Ook collega-bonden FNV en VVMC lijken uitonderhandeld.

De cao geldt voor ongeveer duizend werknemers van Arriva en Keolis, die regionale spoorlijnen en buslijnen onderrhouden. De bonden eisen onder meer een 'goede loonsverhoging', waarbij de verschillen tussen de werknemers onderling ook minder groot zijn.

Deze week reactie vervoerders
De werkgevers hadden nog graag willen dooronderhandelen om eruit te komen, zo meldde Arriva. De bedrijven komen nog deze week met een inhoudelijke reactie.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel