Ook Almere en Lelystad willen van aardgas af

FLEVOLAND • Do 1 februari 2018 | 11:31 • Donderdag 1 februari 2018 | 11:31
De gemeenten Almere en Lelystad hebben donderdag een overeenkomst getekend om nieuwbouwhuizen niet langer op het aardgasnetwerk aan te sluiten. De twee Flevolandse steden gaan samen met andere steden rondom Amsterdam onderzoeken of dit mogelijk is.

De ondertekening vond plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Hoofddorp. Namens de gemeente Almere werd de intentieovereenkomst getekend door PvdA-wethouder Tjeerd Herrema.

Groningen
De gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hopen met de overeenkomst een grote stap te zetten op weg naar een aardgasvrije toekomst. Deze stap is actueel geworden nu de gaswinning in Groningen flink wordt teruggeschroefd. Dit na de vele aardbevingen in het gebied.

Eerder besloot de gemeente Noordoostpolder al om in nieuwe wijken geen aardgas aan te leggen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ook bestaande woningen van het gas afgehaald worden en hun warmte ergens anders vandaan halen.

[https://twitter.com/HerremaTjeerd/status/958990986599952384]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel