D66: 'Gedrag gedeputeerde Meijer onacceptabel'

FLEVOLAND • Do 1 februari 2018 | 12:43 • Donderdag 1 februari 2018 | 12:43
D66 in Provinciale Staten vindt het onacceptabel hoe SP-gedeputeerde Ad Meijer woensdagavond Statenlid Paul Vermeulen in een vergadering ter verantwoording heeft geroepen. Meijer sprak Vermeulen op de gang er persoonlijk op aan dat D66 zijn plannen voor duurzame energie niet steunde.

Plannen onvoldoende
Het incident deed zich voor tijdens een commissievergadering over het onderwerp duurzame energie. De Staten vinden al enige maanden dat de plannen van Meijer onvoldoende zijn. De gedeputeerde had eind vorig jaar onder druk van de Staten toegezegd dat hij in januari met uitgewerkte plannen zou komen, maar dat bestreed hij woensdagavond zelf. Daarop schaarde D66 zich achter een voorstel van GroenLinks en alle andere oppositiepartijen om op een later moment opnieuw over de energieplannen te praten.

Op de man gespeeld
Volgens D66-fractievoorzitter Shasta Rötscheid heeft Meijer Vermeulen toen tijdens de vergadering gesommeerd om mee te komen naar de gang om zijn standpunt te verklaren. Rötscheid was daarbij aanwezig. 

Volgens Vermeulen is daarbij "niet op de bal gespeeld, maar op de man. Zo heb ik dat in alle jaren dat in actief ben in het openbaar bestuur nog nooit meegemaakt," aldus de voormalig wethouder van Noordoostpolder. 

Excuus
Fractievoorzitter Rötscheid noemt het 'onacceptabel' dat Meijer haar partijgenoot zo in een openbare vergadering en op de gang ter verantwoording heeft geroepen over het standpunt van D66. "Wij zouden het de koninklijke weg vinden als de gedeputeerde zelf het initiatief neemt om Paul Vermeulen te benaderen." D66 zal geen excuses eisen, maar vindt dat Meijer dat zelf moet doen.

Reactie
In een reactie via zijn woordvoerder laat gedeputeerde Meijer weten dat hij inmiddels met Rötscheid heeft gesproken: 'Ik betreur de indruk die kennelijk is ontstaan'. Meijer gaat binnenkort met de betrokkenen in gesprek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel