Boek over kringloopwinkel De Groene Sluis

LELYSTAD • Vr 2 februari 2018 | 11:54 • Vrijdag 2 februari 2018 | 11:54
Er komt een boek waarin de beginperiode van kringloopwinkel De Groene Sluis in Lelystad wordt beschreven. Dat bevestigt bestuurslid Janneke Pikkert. "Onze kringloopmanager Wim Cruiming kwam met het idee om de eerste jaren in boekvorm te documenteren en dat vond iedereen een geweldig idee,'' legt zij uit. 

De Groene Sluis is een stichting met vijf bestuursleden en zo'n 100 vrijwilligers, die gezamenlijk via de verkoop van tweedehands spullen geld inzamelen voor goede doelen in Lelystad.

Eén keer per jaar wordt een speciale avond gehouden waarop bekend wordt gemaakt welke initiatieven of organisaties financieel worden ondersteund. Sociaal en milieuvriendelijk ondernemen zijn kenmerkend voor De Groene Sluis.

Wanneer ligt het boek in de winkel?
Het is de bedoeling dat het boek volgend jaar zomer klaar is, als De Groene Sluis 7,5 jaar bestaat. Volgens Pikkert moet het vooral een ode worden aan de vele kleurrijke vrijwilligers, zoals de 87-jarige enthousiasteling die al vanaf de opening actief is. "De hartstochtelijke inzet van deze Lelystedelingen vormt de ruggengraat van de winkel. Er zijn zoveel mooie verhalen die geborgd moeten worden. Het wordt alles behalve een stoffig boek, daarvoor zijn de afgelopen jaren te dynamisch geweest,'' benadrukt Pikkert.

Wie gaat het boek schrijven?
Journalist Marc Broekmans was nog niet begonnen met het verzorgen van de pr voor De Groene Sluis toen hem werd gevraagd of hij een boek over de kringloopwinkel wilde schrijven. Broekmans hoefde niet lang na te denken. "Een aangename verrassing en ontzettende leuke uitdaging. De verhalen liggen voor het oprapen en iedereen vindt het leuk om te participeren. We gaan er iets moois van maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel