'Het blijft donker door personeelstekort'

Almere 2 februari 2018
Het duurt lang voordat straatverlichting wordt gemaakt omdat er een tekort is aan technisch personeel bij netbeheerder Liander. Dat laat een woordvoerder weten. Het probleem speelt sinds december. 

Bewoners van de Jaagmeent in Almere Haven zitten al bijna twee maanden zonder verlichting. Die storing wordt over tien dagen verholpen volgens de netbeheerder. Het bedrijf erkent dat het een probleem is dat mensen in het donker zitten. "Het spijt ons heel erg dat mensen zich daardoor onveilig voelen. We gaan ons best doen alles zo snel mogelijk in orde te maken."

"Het is een landelijk probleem dat er te weinig technisch personeel is." Liander heeft op korte termijn geen oplossing voor dat probleem. Op dit moment zijn er volgens de woordvoerder wel een aantal jongens in opleiding om monteur te worden.

Gesprek met gemeente 
Volgens de woordvoerder zijn er gesprekken met de gemeente geweest over de langzame afhandeling van de storingen. Daar is uitgekomen dat de lopende storingen in de aankomende weken opgelost moeten zijn
© omroep flevolandsitemap | disclaimer