Kandidaat-raadslid PVV Cok Homan heeft hersentumor

LELYSTAD • Zo 4 februari 2018 | 14:04 • Zondag 4 februari 2018 | 14:04
De Lelystadse politiek veteraan Cok Homan, die derde staat op de kandidatenlijst van de PVV Lelystad, heeft een hersentumor. Dat heeft de PVV zondag bekendgemaakt.

Homan moet binnenkort een medische ingreep ondergaan. Zijn fractiegenoten laten weten erg te zijn geschrokken en wensen Homan en zijn dierbaren veel sterkte bij de ingreep en zijn herstel. PVV-lijsttrekker Ashwin van Stormbroek heeft goede hoop op een terugkeer van Homan: "We kijken uit naar de terugkeer van onze Cok op het politieke toneel."

Politieke loopbaan
Homan begon eind jaren tachtig zijn politieke loopbaan in de raadsfractie van de PvdA. Hij vertrok in 2005 uit onvrede met het verkeersbeleid en richtte de Stadspartij op, waarmee hij in 2006 in de raad kwam. Vier jaar later deed hij opnieuw mee en verzekerde zich van een verlenging van zijn raadslidmaatschap.

Homan werkte samen met Leefbaar Lelystad waaruit Bindend Lokaal ontstond. De samenwerking liep spaak toen Homan weigerde halverwege de raadsperiode het fractievoorzitterschap over te dragen aan Jack Schoone. In 2014 deed hij opnieuw namens Bindend Lokaal mee aan de verkiezingen, maar haalde geen zetel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel