Slager hoopt op eerste prijs met grillworst

ALMERE • Di 6 februari 2018 | 17:41 • Dinsdag 6 februari 2018 | 17:41
Welke slager maakt de beste grillworst van Nederland? Slagerij Verhoef in Almere Haven hoopt donderdagavond met de eerste prijs naar huis te gaan. De slagerij is één van de tien finalisten in de Grote Grillworsttest. De wedstrijd is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Slagerij Verhoef heeft de afgelopen jaren al diverse prijzen in de wacht gesleept, maar nog nooit voor grillworst. Gerwin Verhoef is de vierde generatie in het familiebedrijf. Hij gebruikt voor de grillworst het recept en samenstelling die zijn opa al gebruikte, toen die in 1923 als slager begon. Wel is het recept aangepast aan de tijd, met meer kruiden en minder zout.

Verhoef kreeg tijdens de voorronde een 9,8 voor de worst. De jury heeft 23 januari alle worsten gekeurd, maar maakt donderdag in Leusden de winnaar pas bekend. De grillworst wordt beoordeeld op aanzien en kleur, de geur en smaak, samenstelling en snijvlak. Vorig jaar won een slagerij uit Wateringen de eerste prijs. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel