Strandbrasserie De Jutter bezorgd om gevolgen kustplannen

ALMERE • Wo 7 februari 2018 | 22:04 • Woensdag 7 februari 2018 | 22:04
Strandbrasserie De Jutter in Almere Haven maakt zich zorgen over de gemeentelijke plannen voor het gebied. Het is de bedoeling dat de kustzone van Almere Haven wordt opgeknapt en er meer ruimte komt voor recreatie en woningen. 

De gemeente en De Jutter zijn in gesprek over verplaatsing van het strandpaviljoen, maar die gesprekken verlopen moeizaam. Dat schrijft De Jutter in een brief aan de gemeenteraad. Er zou geen budget beschikbaar zijn om de strandtent financieel te compenseren voor de verhuizing. 

Onduidelijkheid en onzekerheid
De Jutter benadrukt niet tegen de plannen voor de kustzone te zijn, maar wil wel dat er recht gedaan wordt aan haar belangen. De mogelijke verplaatsing brengt nu vooral veel onduidelijkheid en onzekerheden met zich mee.

Als die zekerheid er niet komt, zegt De Jutter geen andere oplossing te hebben dan de plannen voor de kustzone "met alle juridische middelen aan te vechten.” Dit omdat het voortbestaan van De Jutter en het inkomen van alle medewerkers anders op het spel komen te staan. 

Gemeente niet eens met kritiek
De gemeente Almere wijst de kritiek van de hand. "Wij herkennen ons niet in de kritiek van de ondernemer", zegt een woordvoerder. Volgens hem is er wel degelijk budget beschikbaar voor de verplaatsing van het strandpaviljoen. "Daarover gaan wij binnenkort met de ondernemers praten zegt hij.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel