Wereldwinkel opent verkooppunt in Lelycentre

LELYSTAD • Do 8 februari 2018 | 16:15 • Donderdag 8 februari 2018 | 16:15
De Wereldwinkel opent eind februari een tweede verkooppunt in Lelystad. De winkel denkt dat er in de gemeente een grote markt is voor producten uit Derde Wereldlanden. Daarom komt er een zogeheten shop-in-shop bij de nieuwe vestiging van Ekolander in het Lelycentre.

De Wereldwinkel heeft al jaren een vestiging aan de Dukaatpassage in het stadshart. Hoewel de winkel goed loopt, blijkt volgens voorzitter Harold van Waveren uit marktonderzoek dat er in Lelystad meer omzet is te halen uit de verkoop van Fairtrade-producten en cadeauartikelen.

Volgens Van Waveren deed zich de mogelijkheid voor om in te trekken bij Ekolander. De winkel in biologische producten verhuist naar het pand waarin tot de brand van nieuwsjaarsnacht 2016-2017 Marskramer zat. De Wereldwinkel zal hier vanaf 24 februari vooral producten verkopen die te maken hebben met koken en eten, zoals kookboeken en servies.

Hoewel Fairtrade-producten vaak iets duurder zijn en het besteedbaar inkomen in Lelystad niet tot de hoogste behoort, is dit in de ogen van Van Waveren geen belemmering. Het verhaal achter de producten spreekt mensen volgens hem aan en ook voor de kleine beurs is er altijd wat te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel