Samenwerking met dierenopvang beëindigd

NOORDOOSTPOLDER • Do 8 februari 2018 | 21:05 • Donderdag 8 februari 2018 | 21:05
De gemeente Noordoostpolder wil de samenwerking beëindigen met de Stichting Dierenhulp Noord Overijssel in Kampen. Dat gebeurt omdat de dierenopvang 'niet meer de focus lijkt te hebben die Noordoostpolder zou willen zien'. 

De prioriteiten van Noordoostpolder op het gebied van dierenopvang zijn sinds het afsluiten van het contract bovendien veranderd. De gemeente wil er minder geld aan uitgeven.

Sinds 2012 gaan gezelschapsdieren die in Noordoostpolder worden gevonden naar een opvang in Kampen. De gemeente betaalt hiervoor jaarlijks 50.000 euro.

De gemeente wil het contract met de opvang nu voor 1 april opzeggen, zodat het per 1 januari 2020 afloopt. De resterende tijd zou de opvang volgens de gemeente beter zijn best moeten doen.

Met welke opvang de gemeente vanaf 2020 in zee wil, moet nog worden bepaald. Volgens Noordoostpolder zou dit ook opnieuw de opvang in Kampen kunnen zijn. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel