Gemeenteraad welwillend over komst Internationale Campus

Almere 8 februari 2018
Het huidige pand van de International School Almere
De Almeerse gemeenteraad is overwegend positief over de collegeplannen voor een nieuwe campus voor de internationale scholen in stad. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt. De partijen willen wel dat goed bekeken wordt of er hier en daar nog bezuinigd kan worden op de totale kosten van 16 miljoen.

Nieuwbouw
Het nieuw te bouwen complex krijgt in de raad de voorkeur boven andere varianten, waarvoor verbouwingen van de huidige internationale middelbare en basisschool nodig zijn. De partijen willen wel zeker weten dat bij het bouwen dezelfde eisen gelden als voor reguliere scholen in de stad.

De gemeente investeert 1950 euro per vierkante meter in de nieuwe campus. Datzelfde tarief wordt gebruikt als bestaande scholen gemoderniseerd worden, belooft wethouder René Peeters. De kosten voor de Internationale Campus vallen uiteindelijk hoger uit, maar dat wordt betaald door de schoolbesturen. Hij zegt toe naar kostenbesparende mogelijkheden te gaan kijken.

Pre-school
Ook de plannen voor een peuterschool op de campus werden besproken. De VVD heeft moeite met de komst van deze pre-school (peuterschool), omdat deze volgens hen niet nodig is. Peeters laat weten dat deze peuterschool de gemeente geen geld kost, omdat voor de bouw van de benodigde twee lokalen geld uit een speciaal fonds wordt gebruikt.

De plannen voor de Internationale Campus staan binnenkort nog een keer op de agenda van de Politieke Markt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer