D66 wil dat stad zich aansluit bij StatiegeldAlliantie

ALMERE • Vr 9 februari 2018 | 10:16 • Vrijdag 9 februari 2018 | 10:16
D66 in Almere wil dat er statiegeld komt voor blikjes en plastic flesjes. De partij roept de gemeente op om zich aan te sluiten bij de StatiegeldAlliantie. Dat is een club die statiegeld wil invoeren in Nederland en België.

Verschillende Nederlandse gemeenten hebben zich al aangesloten. Ook in Flevoland staan gemeente Lelystad, Dronten en Noordoostpolder achter dit initiatief. Door statiegeld in te voeren wordt zwerfafval en milieuvervuiling tegen gegaan, is het idee. 

Grote duurzame ambities
D66 Almere hoopt dat door invoering van statiegeld op blikjes en flesjes de schoonmaakkosten van de gemeente omlaag gaan. Volgens de partij heeft Almere grote duurzame ambities in de aanloop naar de Floriade. “En dan mag er best een tandje bij geschakeld worden”, aldus fractievoorzitter Jan Lems van D66.

D66 Almere heeft het voorstel ingediend om de StatiegeldAlliantie te steunen, dit wordt op 15 februari besproken in de gemeenteraad. Een maand later vergadert de Tweede Kamer over de invoering van statiegeld op blik en plastic flessen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel