Verdachte wapenhandel zwijgt voor rechtbank

Almere 12 februari 2018
De Almeerse hoofdverdachte in een grote wapenhandelzaak noemde de beschuldigingen maandag op de eerste zittingsdag 'onzin'. Verder beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

De criminele organisatie, bestaande uit zeven leden, zou onderdelen van Glock-pistolen uit het buitenland laten komen en hier in elkaar zetten om te verkopen. Naast de 49-jarige Almeerder, die als brein van organisatie wordt gezien, staan nog een Almeerder, hun twee vrouwen en drie medeverdachten uit Kampen, Amersfoort en Amsterdam terecht. 

Handgranaten en Kalasjnikov
Naast pistolen zou de bende ook in handgranaten hebben gehandeld. Bij huiszoekingen in Amsterdam en Kampen trof de politie onder meer een Kalasjnikov aan. Eind 2016 kon de politie de wapenhandel oprollen met hulp van een undercoveragent. Die bestelde bij de twee Almeerse verdachten een partij Glocks.

De andere Almeerse verdachte man is zwakbegaafd. Hij heeft bekend dat hij voor de man bemiddelde bij wapenverkoop en postpakketten met onderdelen in ontvangst nam. De echtgenotes ontkennen actief betrokken te zijn geweest. 

Donderdag gaat de strafzaak verder. Dan komt de officier van justitie met een eis.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer