Aantal mbo-vacatures stijgt met zes procent

FLEVOLAND • Di 13 februari 2018 | 6:36 • Dinsdag 13 februari 2018 | 6:36
Het aantal vacatures voor mbo'ers in Flevoland is vorig jaar met zes procent toegenomen.Dat blijkt uit onderzoek van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en uitkeringsinstantie UWV.

Toename vacatures
De cijfers gaan over de periode maart tot en met augustus 2017 in vergelijking met een jaar eerder. Hoewel het aantal vacatures in de provincie steeg, is de toename minder groot dan in de rest van het land. Zo werden vooral in de regio's Drechtsteden (+44%), Achterhoek (+43%) en Midden-Holland (+39%) meer werknemers gezocht. 

Ww-uitkering 
Doordat het beter gaat op de arbeidsmarkt, neemt het aantal jongeren dat een nieuwe ww-uitkering aanvraagt af. Dat is vooral te zien in de sectoren detailhandel, financiële dienstverlening, industrie en gezondheidszorg. 

Jongeren
Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV: "Doordat er veel vacatures zijn, slagen steeds meer jongeren er in hun baan te behouden of van baan te wisselen. De jeugdwerkloosheid is inmiddels weer terug op het lage niveau van voor de crisis."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel