Petitie tegen nieuwe manier van afval inzamelen

Lelystad 13 februari 2018
Lelystedeling Fred van den Bosch is het niet eens met de manier waarop zijn gemeente het afval vanaf de zomer wil gaan inzamelen. Volgens hem leeft dat sentiment bij veel mensen in zijn stad. Hij heeft daarom besloten een petitie te starten voor het behoud van de huidige wijze van afval inzamelen. "Om alle ontevreden mensen een stem te geven", zegt hij. 

Lelystad probeert de hoeveelheid restafval terug te dringen met de nieuwe wijze van afvalinzameling. Inwoners van Lelystad krijgen twee opties: een extra container voor de deur of voor ondergrondse containers in de wijk. Die laatste optie baart vooral Fred zorgen. "Ik ben bang dat mensen hun grofvuil dumpen bij die containers. Dan krijg je een vervuild straatbeeld." Hij vindt dat Lelystad mensen voor het blok zet door ze slechts deze twee opties te geven. 

Beter alternatief 
Fred is van mening dat ondergrondse inzameling of het één keer per maand legen van het restafval niet fijn is. Hij wil met de petitie voor elkaar krijgen dat de gemeente het huidige beleid voorlopig behoudt. "Tot er een beter alternatief is", zegt hij.

Volgende week is er een aantal inloopbijeenkomsten van de gemeente over het nieuwe systeem. De petitie was woensdag inmiddels meer van 600 keer ondertekend. 

Een animatie waarin het nieuwe inzamelen wordt uitgelegd:


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer