Horeca en kantoren in voormalig politiegebouw

Lelystad 13 februari 2018
Op de begane grond van het voormalige politiegebouw in het centrum van Lelystad komt horeca. Het gaat om verschillende 'to-go-formules' waar bijvoorbeeld koffie, broodjes, soep en salades verkocht worden.

Het pand is onlangs aangekocht door Marten Post, de eigenaar van online marketingbureau iClicks. iClicks gaat de overige etages van het gebouw gebruiken als kantoorruimte. Op dit moment is het bedrijf gevestigd aan de Zilverparkkade, maar daar groeit het uit haar jasje. 

Gegroeid
"Op de Zilverparkkade zijn we 5 jaar geleden gekomen met ongeveer 25 mensen. Inmiddels zitten we daar met 70 mensen, verdeeld over 5 etages. Dus zodoende zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie," zegt eigenaar Marten Post.  

Bus naar Lelystad Airport
Post hoopt met de horeca op de begane grond veel klanten te trekken die gebruik gaan maken van de toekomstige busverbinding met Lelystad Airport. Die bus vertrekt straks vlak voor het gebouw.

Aantrekkelijker Stationsplein 
"Het was makkelijker geweest om het gewoon kantoorpand te laten. Ik moet er vrij veel voor investeren. Maar als je een dergelijk pand op deze locatie hebt dan moet je kijken wat je meer kan. Ik denk dat we op deze manier iets kunnen toevoegen aan het Stationsplein," zegt Post.

Hij hoopt ook dat het Stationsplein zelf op de schop gaat. Geen wirwar van fietsen meer, maar een mooier plein dat goed aansluit bij de horeca in het gebouw. Over de aanpak van het plein wordt overlegd met de gemeente.

Het is de bedoeling dat de kantoorruimtes en horecazaken in september helemaal af zijn.

Een tweetal impressies van het gebouw: © omroep flevolandsitemap | disclaimer