Burgemeester Van der Werff stopt

NOORDOOSTPOLDER • Ma 19 februari 2018 | 17:56 • Maandag 19 februari 2018 | 17:56
Aucke van der Werff stopt in oktober als burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Dat heeft hij de gemeenteraad maandagavond laten weten. 

Van der Werff begon acht jaar geleden als opvolger van Willem van Rappard. In december 2015 werd zijn ambtstermijn verlengd met zes jaar, maar die maakt Van der Werff dus niet vol. Hij wil het coalitieproces na de gemeenteraadsverkiezingen nog wel meemaken.

Van der Werff zegt dat hij een half jaar over zijn afscheid heeft nagedacht. Hij zegt gezond te zijn en deze beslissing te hebben genomen samen met zijn vrouw. Een verhuizing terug naar Friesland sluit Van der Werff na 1 oktober niet uit.

Reacties
Politieke partijen in de gemeenteraad zijn verrast door het besluit, maar ze hebben ook begrip voor de keuze. 

Volgens Berthoo Lammersvan ONS Noordoostpolder was Van der Werff de afgelopen jaren de burgemeester die Noordoostpolder nodig had. "Hij heeft zijn gezicht veel laten zien in de gemeente. En binnen de gemeenteraad heeft hij bijgedragen aan de samenhang tussen coalitie- en oppositiepartijen. Hij heeft wel wat neergezet."

Fractievoorzitter Rien van der Velde van PvdA/GroenLinks snapt dat de burgemeester na 8 jaar iets anders wil gaan doen. "Waarschijnlijk is de energie uit de Noordoostpolder voor hem", denkt Van der Velde. Volgens hem heeft Van der Werff de afgelopen jaren echt geprobeerd om er voor de bevolking te zijn. Wel had hij hem graag nog wat vaker in bepaalde buurthuizen en wijken gezien. 

De SP was Van der Werff de afgelopen jaren vooral een goede burgervader. Op zijn burgemeesterschap had de partij wel wat aan te merken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel