Oud-landbouwminister moet Fransen voor pulskor winnen

URK • Ma 19 februari 2018 | 20:47 • Maandag 19 februari 2018 | 20:47
Oud-landbouwminister Cees Veerman gaat proberen Franse en andere buitenlandse vissers te overtuigen van de voordelen van de pulsvisserij. "Hij gaat verkennen wat de mogelijkheden zijn om weer het gesprek te voeren", zei minister Carola Schouten in Brussel.

De Urker vissers hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de techniek. Het Europees Parlement stemde in januari voor een totaalverbod op de pulskorvisserij, waarbij platvissen met stroomstootjes worden opgeschrikt en het net in gedreven.

Vooral de Franse vissers zijn er fel tegen. Volgens Schouten 'denken de Fransen er nog over na' of zij ook iemand aanwijzen als vertegenwoordiger voor de sector.

'Geknipt voor de taak'
Kenners zeggen dat Veerman 'geknipt' is voor de taak. Hij kent Frankrijk door en door en spreekt goed Frans. In maart beginnen het EU-parlement, de EU-lidstaten en de Europese Commissie met onderhandelingen over een mogelijk totaalverbod op de pulsvisserij. 

Cees Veerman laat desgevraagd weten nog niet te reageren op zijn nieuwe taak. De oud-landbouwminister wilt zich in alle rust voorbereiden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel