Politie zoekt nog altijd getuigen in moordzaak Ali Motamed

ALMERE • Di 20 februari 2018 | 17:47 • Dinsdag 20 februari 2018 | 17:47
Ondanks de aanhouding van drie verdachten voor de moord op de Almeerder Ali Motamed, heeft de politie nog altijd veel vragen. De 56-jarige man werd 15 december 2015 in de Hendrik Marsmanstraat vermoord.

De medewerker van energiebedrijf Eneco werd even voor 07:00 uur voor zijn woning neergeschoten. Niet veel later werd een brandende BMW gevonden in de Wodanstraat. Dat bleek de vluchtauto van de schutters te zijn. Over het motief van de moord is de politie niet veel wijzer geworden.

Dankzij beelden van bewakingscamera's weet de politie wel dat de BMW in de dagen voor de liquidatie al in de Hendrik Marsmanstraat is geweest. Ook zijn telefoongegevens van de mogelijke daders vrijgegeven. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een aantal telefoons in die periode uit Amsterdam-Zuidoost naar Almere werden verplaatst. Ze werden gespot precies op die momenten dat de BMW in Almere is gezien. In de avond van 15 december gingen de telefoons weer terug, maar de signalen verdwenen. De telefoons zijn sindsdien niet meer gebruikt.

De politie vermoedt dat de schutters zich de hele dag schuil hebben gehouden in Almere Poort en hoopt dat mensen weten waar dat geweest kan zijn. De verdachten zijn voor het laatst gezien op het Freyaplantsoen. Ook wil de politie weten wie de inzittenden van de uitgebrande BMW heeft gezien.

Twee verdachten zitten nog vast. Een derde persoon is na verhoor weer vrijgelaten, maar is nog wel altijd verdachte in deze moordzaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel