Steen door ruit zoon politicus Hart voor Urk

URK • Wo 21 februari 2018 | 13:17 • Woensdag 21 februari 2018 | 13:17
Dinsdagavond is er een steen door de ruit gevlogen van Geert Koffeman, zoon van Hart voor Urk-politicus Jan Koffeman. Eerder die dag had Geert Koffeman een poster van zijn vaders partij voor het raam gehangen.

Vader Jan Koffeman ging dinsdagavond nog langs bij zijn zoon, die hem overstuur had opgebeld na de vernieling. Er lag een 'behoorlijke kei' op de keukenvloer. "Ze waren helemaal van slag, mijn zoon en zijn vrouw", zegt Koffeman. "Hij zit vaak bij dat raam met zijn vrouw aan tafel en er lopen ook kinderen rond," vertelt de Urker politicus. "Het had veel erger kunnen aflopen."

'Politiek motief'
Jan Koffeman sluit een ongeluk uit. "Het was een doelbewuste worp. Die steen ging door dubbel glas heen." De verkiezingsposter van Hart voor Urk hing er nog maar kort. "Wat kan het anders zijn dan een politiek motief?"

'Goede band met PVV'
Uit welke hoek de politieke steen komt, is een vraag waar Koffeman liever niet over speculeert. Eerder was er een incident waarbij met punaises Hart voor Urk-materiaal over een PVV-poster was gehangen, maar daarover hebben de partijen een goed gesprek gehad en die kwestie is vervolgens afgedaan. "We hebben een goede verstandhouding", zegt Koffeman daarover.

Brommer
Koffeman vertelt dat zijn zoon een brommer hoorde wegrijden nadat de ruit was vernield. Hij heeft de stenengooier niet goed kunnen zien. De politie vraagt getuigen zich te melden.

[https://twitter.com/wijkagtcobussen/status/966211429597679616]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel