Leefbaar Zeewolde vindt aanpassen vliegroutes 'onacceptabel'

ZEEWOLDE • Wo 21 februari 2018 | 20:37 • Woensdag 21 februari 2018 | 20:37
De politieke partij Leefbaar Zeewolde is verbijsterd over het aanpassen van de luchtverkeersroutes door minister Cora van Nieuwenhuizen. Vliegtuigen zullen bij Zeewolde straks sneller opstijgen. Dat brengt mogelijk meer geluidsoverlast met zich mee.

"Onacceptabel", vindt Ben Sonneveld, fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde. "Weer wordt er van bovenaf een verandering van vliegroutes toegepast die een grote negatieve invloed kan hebben op Zeewolde".

Als de toestellen sneller gaan opstijgen, zal er meer gas gegeven moeten worden en dat betekent dus meer geluidsoverlast.

Zeewoldenaren niet op de hoogte
"Veel Zeewoldenaren  zijn nog niet op de hoogte van deze verandering en ze weten dus ook niet wat de negatieve gevolgen zijn. Ik maak mij grote zorgen. Zeewolde is een prachtig dorp dat bekend staat om zijn rust en ruimte en daar komt straks dan zo'n vliegtuig letterlijk doorheen vliegen", zegt Sonneveld.

Leefbaar Zeewolde stelt donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen over de kwestie. Ook Zeewolde Liberaal heeft aangegeven vragen te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel