Besluit gemeenteraad: winkels niet alle zondagen open

ZEEWOLDE • Vr 23 februari 2018 | 0:59 • Vrijdag 23 februari 2018 | 0:59
De gemeenteraad van Zeewolde ziet in meerderheid niets in het plan voor verruiming van de zondagopenstelling voor winkels. Een voorstel van Zeewolde Liberaal, PvdA/GroenLinks, D66 en Burgerbelang om winkels in de gelegenheid te stellen alle zondagen open te gaan, werd met 5 voor en 13 stemmen tegen verworpen.

Leefbaar Zeewolde en VVD zijn gebonden aan coalitieafspraken met de ChristenUnie, waarin staat dat er niet getornd wordt aan het bestaande beleid. Dat betekent dat de winkels een beperkt aantal zondagen open mogen zijn.

Lijsttrekker Cees Steijger van Zeewolde Liberaal vindt de opstelling van deze partijen erg rigide. Hij heeft aanwijzingen dat individuele leden van Leefbaar Zeewolde en VVD wel openstaan voor een ruimere zondagsopenstelling. Hij hoopte de kwestie voor de verkiezingen volgende maand te kunnen regelen, om te voorkomen dat het onderwerp bij nieuwe collegeonderhandelingen wederom sneuvelt.

Uit een enquête die vorig jaar werd gehouden kwam naar voren dat twee op de drie inwoners van Zeewolde voorstander is van het verruimen van de zondagopenstelling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel