Justitie wil dat Michael P. oude straf uitzit

ZEEWOLDE • Vr 23 februari 2018 | 15:26 • Vrijdag 23 februari 2018 | 15:26
Justitie wil dat oud-Zeewoldenaar Michael P., de verdachte van de moord op Anne Faber, zijn straf voor verkrachtingen en afpersingen in Nijkerk volledig uitzit. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie geen recht op voorwaardelijke invrijheidstelling in die zaak, omdat hij zich ondertussen ernstig heeft misdragen. Volgens het Openbaar Ministerie moet hij daarom de volle twaalf jaar cel waartoe hij is veroordeeld, uitzitten.

Anne Faber
Michael P. zit nu vast omdat hij verdacht wordt van het verkrachten en doden van Anne Faber, in september vorig jaar. Daarna begroef hij haar lichaam in Zeewolde. Daarvoor is hij nog niet veroordeeld.

De man uit Zeewolde verkrachtte in 2010 twee meisjes in Nijkerk op zeer brute wijze. Ook pleegde hij straatroven. Aangezien hij weigerde mee te werken aan psychisch onderzoek, kreeg hij geen tbs opgelegd.

Den Dolder
Omdat iedereen in Nederland het recht heeft om na twee derde van een gevangenisstraf voorwaardelijk vrij te komen, zou P. dit jaar klaar zijn met zijn straf in de Nijkerkse zaak. Om zich voor te bereiden op het leven als vrij man, zat hij vorig jaar in een kliniek in Den Dolder en mocht hij vrij rondlopen. Zo kwam hij Anne Faber tegen die een fietstocht maakte.

Justitie wil nu dat hij ook de resterende vier jaar van zijn straf uitdient.  Als de rechtbank het daarmee eens is, komen die vier jaar bovenop een straf die P. mogelijk krijgt in de zaak Faber.

Op 23 maart verder
De rechtbank gaat op 23 maart met die zaak verder. P. zit momenteel in het Pieter Baan Centrum, omdat hij in de zaak Faber wel meewerkt aan psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel