Cafés aan Deventerpad mogen openblijven

ALMERE • Di 27 februari 2018 | 10:57 • Dinsdag 27 februari 2018 | 10:57

De cafés Krullenbol en Le Cameleon aan het Deventerpad in Almere mogen openblijven. Dat heeft de rechter bepaald. Een bovenbuurvrouw had de vergunning van de kroegen aangevochten omdat ze veel overlast zou hebben van deze horecagelegenheden.

De buurvrouw woont al heel lang aan het Deventerpad en vindt de aanwezigheid van de kroegen vervelend. Maar volgens de rechter kon ze niet goed genoeg onderbouwen dat ze geluidsoverlast heeft. Wie in het centrum woont, moet enige overlast kunnen verdragen, vindt de rechter.

Volgens het bestemmingsplan zijn aan het Deventerpad alleen 'lichte horeca' als broodjeszaken, lunchrooms en snackbars toegestaan. Cafés vallen in de categorie 'middelzware horeca' mogen dus eigenlijk niet aan het Deventerpad zitten. Toch heeft Almere een vergunning gegeven. De rechter vindt dat geen probleem, omdat de gemeente zegt het oude centrum nieuw elan te willen geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel