"Politiek moet zich uitspreken over hoofddoek-mishandeling"

EMMELOORD • Di 27 februari 2018 | 11:17 • Dinsdag 27 februari 2018 | 11:17

De Flevolandse jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD Flevoland, wil dat de politiek zich uitspreekt over de mishandeling van een 14-jarig meisje in Emmeloord, afgelopen woensdag. Het meisje werd mishandeld door twee jongens toen ze haar hoofddoek niet af wilde doen. Ze hield aan de mishandeling onder meer een hersenschudding over. 

'Wij kunnen dit niet tolereren'


De voorzitter van de JOVD Flevoland, Rik Nijhuis, neemt een duidelijk standpunt in: “Dit soort misstanden kunnen wij als samenleving niet accepteren. We leven in een land waar de godsdienstvrijheid een belangrijke positie heeft. De lokale politiek zou zich hierover hard moeten uitspreken, het moet voor iedereen duidelijk zijn dat wij dit niet kunnen en niet zullen tolereren.”

'De daders moeten snel worden gepakt'


JOVD-secretaris Matthias Knijnenberg vult aan: “Het is te allen tijde belangrijk dat inwoners van Nederland, ook van Emmeloord, zich veilig kunnen voelen. Daarom is het cruciaal dat men zich uitspreekt over dit soort ridicule acties. Als jongere ben ik verbijsterd over het feit dat leeftijdsgenoten van mij dit soort acties uithalen. Deze jongens moeten zo snel mogelijk worden opgespoord en berecht.”
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel