Voornamelijk kamers verhuurd via Airbnb

FLEVOLAND • Ma 5 maart 2018 | 20:02 • Maandag 5 maart 2018 | 20:02

In Almere en Lelystad worden via Airbnb voornamelijk kamers verhuurd. Dit blijkt uit een onderzoek dat eind vorig jaar is uitgevoerd door BeFormation in opdracht van de provincie Noord-Holland.

In Amsterdam wordt in 80 procent van de gevallen de hele woning verhuurd. In Flevoland bestaat maar 40% van de advertenties uit de verhuur van het gehele huis. Overigens loopt Almere met Airbnb ver achter op de hoofdstad. Gemiddeld worden er in Almere 2 woningen per 1000 huishoudens verhuurd via Airbnb. Amsterdam telt in vergelijking 38 advertenties per 1000 huishoudens.

De gemiddelde prijs van een advertentie in Almere is 83 euro, in Amsterdam het dubbele. BeFormation-oprichter Maarten Sukel denkt dat mensen die in Amsterdam willen overnachten, maar dit te duur vinden, soms uitwijken naar Almere.

BeFormation heeft alleen gekeken naar gemeenten die deel uitmaken van de zogenoemde Metropoolregio. Van de overige Flevolandse gemeenten zijn daarom geen Airbnb-cijfers gepubliceerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel