Besmettelijke darmbacterie in Flevoziekenhuis

ALMERE • Wo 7 maart 2018 | 9:57 • Woensdag 7 maart 2018 | 9:57

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft op de verpleegafdeling Longziekten te maken met de besmettelijke VRE-bacterie. Drie patiënten die al uit het ziekenhuis zijn ontslagen, zijn besmet met deze darmbacterie. De bacterie vormt een risico voor ernstig zieke mensen. Mensen die gezond zijn, hoeven zich geen zorgen te maken.

Het Flevoziekenhuis heeft extra hygiënemaatregelen genomen en onderzoekt of de bacterie zich verder heeft verspreid. Daarvoor worden bij alle patiënten van de afdelingen Longziekten en Maag-Darm-Lever kweken afgenomen. Die twee verpleegafdelingen zitten in hetzelfde deel van het ziekenhuis. Patiënten die op de kamer hebben gelegen bij de patiënt bij wie de bacterie als eerste is vastgesteld, krijgen een kweeksetje opgestuurd met de vraag om aan het onderzoek mee te doen. 

Op de twee verpleegafdelingen worden geen nieuwe patiënten opgenomen. Die worden op een andere plek in het ziekenhuis ondergebracht. Patiënten die al op de afdelingen liggen, worden niet verplaatst. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel