School viert jubileum met tijdcapsule

EMMELOORD • Wo 7 maart 2018 | 14:20 • Woensdag 7 maart 2018 | 14:20

De Albert Schweitzerschool in Emmeloord heeft het 50-jarig jubileum gevierd met de begrafenis van een tijdcapsule. Het is de bedoeling dat de tijdcapsule over een halve eeuw weer wordt opgegraven. "Dan kunnen de mensen zien hoe wij nu leven", zegt leerling Jur. 

In de capsule zullen de opgravers in 2068 een beeldje van Albert Schweitzer, een t-shirt en een boek met tekeningen van leerlingen vinden. "Niet iedere school maakt zo'n jubileum überhaupt mee", weet directeur Coby van der Meulen. "We willen als school graag wat nalaten van alle kinderen die nu onze school bezoeken. Dus hoewel een begrafenis en een jubileum niet echt goed lijken samen te gaan, valt dat in ons geval wel mee."

Andere festiviteiten


Naast de capsule viert de school het halve eeuwfeest met een receptie voor oud-medewerkers. Ook wordt vlakbij de capsule een kronkelhazelaar geplant, die wijsheid en groei symboliseert. De oudste en de jongste leerling van de school mochten samen de capsule begraven. Twan, de oudste leerling, vond het 'een eer dat hij dit mocht doen'.

De kans dat er over vijftig jaar wordt opgegraven, is aanzienlijk. Leerling Jur wil meester worden. "Op deze school. Dus misschien graaf ik hem over vijftig jaar wel weer op!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel