Zes jaar gevangenisstraf en TBS geëist voor poging doodslag

ALMERE • Wo 7 maart 2018 | 16:46 • Woensdag 7 maart 2018 | 16:46

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag zes jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 23-jarige man uit Almere. Hij wordt ervan verdacht in december 2016 een plaatsgenoot voor het station in Almere in de borst te hebben gestoken.

Het mes waarmee de man stak, ketste af op de jas en een rib van het slachtoffer. Het lemmet van het mes brak af en de verwondingen vielen daardoor mee. Omdat het veel slechter af had kunnen lopen en de man ook riep het slachtoffer te willen vermoorden, is de verdachte vervolgd voor poging tot doodslag en bedreiging.

Twee weken voor het steekincident bedreigde de Almeerder al een medewerker van een modewinkel in Almere Centrum met een mes. Dat gebeurde nadat de winkelmedewerker de man verzocht om zijn fiets niet tegen de winkelruit te zetten.

Langdurige behandeling nodig


De officier van justitie eist TBS met dwangverpleging, omdat hij de verdachte als een groot gevaar voor de samenleving beschouwt. De man is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en lijdt aan een ziekelijke, paranoïde stoornis waaraan hij volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum intensief en langdurig behandeld dient te worden.
Een lange gevangenisstraf en daaropvolgend een behandeling in een gesloten setting is daarom volgens de officier van justitie op zijn plaats. De uitspraak volgt over 2 weken. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel