Debat: Koopzondag geen breekpunt voor CDA

ZEEWOLDE • Wo 14 maart 2018 | 18:28 • Woensdag 14 maart 2018 | 18:28

Het CDA in Zeewolde zegt niet meer bij voorbaat 'nee' tegen winkelen op zondag. Dat zei lijsttrekker Egge Jan de Jonge van het CDA woensdag bij Dit is Flevoland.

Hij blijft er wel bij dat het winkelcentrum een maatje te klein is om aantrekkelijk te zijn voor wie op zondag wil shoppen. Bovendien denkt hij dat koopzondag ten koste gaat van de kleine middenstander. Maar mocht het onderwerp bij het smeden van een coalitie aan de orde komen, dan valt er best met het CDA te praten, zegt De Jonge.

Uit een enquête die vorig jaar werd gehouden kwam naar voren dat twee op de drie inwoners van Zeewolde voorstander is van het verruimen van de zondagopenstelling. Een meerderheid van de gemeenteraad van Zeewolde stemde vorige maand nog juist tegen die verruiming. Ook het CDA stemde tegen het voorstel dat werd ingediend door Zeewolde Liberaal, PvdA/GroenLinks, D66 en Burgerbelang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel