Sociale woningbouw blijft speerpunt voor PvdA Almere

ALMERE • Vr 16 maart 2018 | 12:00 • Vrijdag 16 maart 2018 | 12:00

Hij hangt levensgroot door heel Almere en 'durft eigenlijk zijn huis niet meer uit'. Toch kwam PvdA-lijsttrekker Jerzy Soetekouw vrijdagmorgen even posters plakken in de Visual Radio-studio van Omroep Flevoland.

Soetekouw kijkt uit naar het verkiezingsdebat in de bibliotheek, zaterdag tussen 16 en 18 uur. "De gemeenteraadsverkiezingen gaan echt ergens over. We hebben al veel sociale woningen in Almere gerealiseerd en bouwen de komende vier jaar graag verder."

Dit zou kunnen in wijken waar het percentage sociale huur nu nog laag is, denkt Soetekouw. "Ik woon zelf in Noorderplassen. Daar is minder dan 10 procent van de huurwoningen sociaal. Ook in delen van Almere Hout en er gaat straks nog een wijk komen in Pampus."

Volgens Soetekouw gebeurt het ook steeds meer dat in de stad binnen bestaande wijken nieuwe huizen worden gebouwd. "We worden in Almere steeds ouder. Heel veel mensen willen dan van groot naar beter. Een huis dat meer op maat is voor ouderen. Die mensen willen in hun eigen wijk blijven wonen. Je ontkomt er dan niet aan dat je nieuwe woningen moet bouwen."


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel